Nicolas Decloedt + Caroline Baerten - Gastronomie uit de grond van hun hart.

Vandaag spreek ik met het fantastisch duo achter de gastronomische parel: Humus x Hortense. Nicolas Decloedt en Caroline Baerten hebben op een paar jaar tijd een fantastisch concept uit de grond gestampt. In deze aflevering spreken we over hoe dat concept tot stand kwam, wat de waarden zijn die erg belangrijk zijn doorheen heel het concept, waar zij de horeca naartoe zien evolueren.

Een paar van hun waarden die er voor mij uitspringen: Ze werken met 24 microseizoenen en koken met wat hun boer (Dries van Millecouleurs) kan leveren / kweken. Kwaliteit boven kwantiteit. Ze zorgen voor zo weinig mogelijk food waste door vraag en aanbod zogoed mogelijk op elkaar af te stemmen. Zelf hun foodscraps verwerken zo tot lekkere cocktails. De details van meubilair, inkleding zijn miticuleus ontworpen om te passen in het prachtige interieur van het pand. Hun personeel wordt behandeld met respect en er wordt niet (Gordon Ramsay gewijs) naar elkaar geroepen.

Alweer een super boeiend gesprek met deze 2 top-mensen. Een hele inspiratie voor velen (ook buiten de horeca).

Geniet ervan!

Foto credits: Kris Vlegels

Previous
Previous

Pieterjan Verhaegen - Tegen de stroom in.

Next
Next

Kaat DM - Fotogenieke duurzaamheid.